Hoopers - uutuuslajikoiraharrastajille

Virtain-Ruoveden Kirsut ry järjesti kuluneena kesänä kaksi teema päivää uutuuslaji hoopersista sekä useita viikkotreenejä.
Seuralle hankittiin lajiin tarvittavat esteet ja näin harrastajat pääsivät innolla uuden lajinkokeiluihin.

Saara Ylitalo on ollut koiransa Pyryn kanssa Kirsujen ryhmissä harrastamassa hoopersia. “Luin tästä joskus vuosi sitten ensimmäisen kerran netin kautta, mutta tarkemmin tutustuin siihen, kun Kirsut järjesti tutustumispäivän. Silloin kokeilin lajia ensimmäisen kerran”, kertoo Ylitalo. Hän on harrastanut hoopersia kotonaankin itsetehdyillä esteillä hyödyntäen hulavannettua, lastenleikkiputkea ja jääkiekkomaalia. Toisaalta Ylitalo kiitteelee Kirsuja hyvistä harrastusvälineistä sekä ammattitaitoisista ohjaajista, jotka ovat ohjanneet lajin pariin. “Lajinharrastaminen Pyry -koiran kanssa on ollut kivaa. Hoopers on koiralle vauhdikas, mutta se tarjoaa haasteita lisäksi ohjaajalle. Suosittelen lämpimästi lajia, sillä siinä pärjää hyvin erilaiset koirat ja alkuun pääseen opeasti vaikkei siitä tietäisi etukäteen mitään”, summaa Ylitalo kokemuksiaan.

Heli Mäkinen tutustui hoopersiinkuluneena kesänä: “Kuulinhooperssista ensimmäistä kertaa Facebookissa, kun Kirsujen kouluttaja Maria Palmu ilmoitteli, että Virroilla pääsee kokeilemaan lajia.” Mäkinen on harrastanut lajia koiriensa Usvan ja Viiman kanssa. Niin ohjaaja kuin koirat ovat innostuneet harrastuksen vauhdikkuudesta ja toisaalta siitä, että se sopii iästä tai koosta riippumattamonille koirille. “Tässä vaaditaan koiralta omaa oivallusta ohjaajan käskyjen tottelemisen lisäksi.Ohjaajalle haastetta riittää koiran hallinnassa etäohjauksessa”, pohtii Mäkinen. Mäkinen toteaa ettei lajia tarvitse ottaa vakavasti ja harrastaa voi, vaikka ei vielä olisikaan taitava koirakko. Hän tosin muistuttaa, että kilpailemaankin pääsee, jos oikein innostuu. “Hoopers on mukavaa"